duminică , mai 26 2024
Home / Casa si Gradina / Termopan Brasov

Termopan Brasov

Alegerea ferestrelor cu geam termopan Brasov in cativa pasi rapizi

Dupa cum probabil toata lumea stie, proprietarii caselor noi cauta ferestre cu geam termopan Brasov. Acestea reprezinta cu siguranta cea mai buna optiune pentru orice cladire noua.

Cei care deja detin o casa sau un apartament si au ferestre traditionale cu tamplarie din lemn si un singur geam, prefera sa le inlocuiasca.

Ati ghicit cu ce prefera sa le inlocuiasca, si anume cu termopanele. De asemenea, dezvoltatorii imobiliari care construiesc case si blocuri sau cladiri de birouri pentru a le vinde sau pentru inchiriere, aleg astfel de geamuri.

In continuarea articolului puteti sa descoperiti si care sunt unele motive datorita caror, acestia prefera astfel de geamuri in loc sa le aleaga pe cele traditionale.

Alegerea geamurilor termopan Brasov potrivite

Atunci cand vine vorba de alegerea geamurilor termopane pentru locuinta dumneavoastra, trebuie sa stiti ca exista cativa factori importanti de luat in considerare.

De la eficienta energetica la designul estetic, geamurile termopane pot face o diferenta semnificativa in ceea ce priveste confortul oferit si economiile dvs. pe termen lung.

In continuare sunt enumerati cativa dintre factorii importanti pe care trebuie sa-i analizati pentru a va asigura ca faceti o alegere inspirata cand inlocuiti ferestrele, sau le alegeti pentru o cladire noua.

1. Izolatia termica

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui geam termopan Brasov este reprezentata de capacitatea acestuia de a asigura o izolatie termica eficienta.

Termopan BrasovAcest lucru inseamna ca trebuie sa va orientati atentia spre geamurile termopane care au un coeficient de transfer termic (U-value) scazut.

Este foarte important acest lucru deoarece coeficientul de transfer termic scazut indica capacitatea geamului de mentinere a caldurii in interior in timpul iernii, si capacitatea acesteia de a respinge caldura excesiva din timpul verii.

Cu cat valoarea U este mai mica in cazul unui geam termopan, cu atat este mai buna izolatia termica oferita de geam.

2. Siguranta si securitate

Geamurile termopane ar trebui in mod normal sa ofere si un nivel ridicat de siguranta si securitate pentru o locuinta. Este asadar important sa va orientati spre geamuri cu sticla securizata sau laminata.

Daca v-ati intrebat de ce ati alege aceste tipuri de sticla (securizata sau laminata), aflati ca acestea sunt mai rezistente la spargere.

De asemenea, este foarte important sa va asigurati ca sistemul de inchidere si feroneria ferestrei va poate oferi o protectie eficienta impotriva intrarii prin efractie.

3. Izolare fonica

In cazul in care casa sau apartamentul in care locuiti se afla intr-o zona aglomerata sau cu trafic intens, este important sa alegeti ferestre cu geamuri termopan PVC Brasov cu capacitate ridicata de reducere a zgomotului.

Puteti asadar sa va orientati spre geamuri care au o grosime mai mare si un strat de izolare fonica pentru a minimize zgomotele din exterior, si pentru crearea unui mediu mai linistit in interiorul locuintei dvs.

4. Eficienta energetica

Geamurile termopane care sunt eficiente din punct de vedere energetic, pot avea un rol semnificativ in ceea ce priveste reducerea facturilor lunare la energie. In plus pe langa valoarea U, este recomandat sa luati in considerare si factorul solar (SHGC – Solar Heat Gain Coefficient).

Acesta indica cantitatea de caldura solara care patrunde prin geamuri in interiorul locuintei. Optati pentru geamuri termopan Brasov care au un SHGC optim, care sa poata oferi protectie impotriva supraincalzirii in sezonul cald.

5. Durabilitatea geamurilor

Nu in ultimul rand, trebuie sa va asigurati ca alegeti geamuri termopan Brasov care sunt durabile si usor de intretinut pe termen lung.

In ceea ce priveste tamplaria, desi si aluminiul poate fi o optiune, este recomandat PVC-ul intrucat rezista fara probleme la coroziune si deformare in timp.

Check Also

Cornise

Cornise

De ce este nevoie de cornise? Cand vine vorba despre cornise, acestea sunt elemente arhitecturale …

Close