duminică , iulie 14 2024
Home / Sanatate / Pedodontie Brasov

Pedodontie Brasov

Ce trebuie sa stie parintii despre pedodontie Brasov?

Cand vine vorba despre pedodontie Brasov, exista parinti care nu stiu ce inseamna de fapt acest lucru. Pedodontia, cu alte cuvinte, stomatologia pediatrica este ramura stomatologiei care isi propune sa protejeze dintii de lapte si dintii permanenti ai copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-14 ani.

Protejeaza dintii copiilor pentru a preveni traumatismele, cariile si problemele similare care pot aparea din diverse motive sau pentru a elimina problemele care apar. Pedodontia, este singura ramura a stomatologiei limitata la o anumita grupa de varsta.

Ce fac medicii specializati in pedodontie Brasov?

Medicii stomatologi specializati in pedodontie Brasov furnizeaza tratamentele preventive. Pentru toate afectiunile bucale si dentare cu care se confrunta copiii de la nastere pana la adolescenta.

Pedodontie BrasovIn plus, medicul pedodont este un stomatolog cu cunostintele si experienta de a rezolva problemele bucale si dentare ale copiilor cu dizabilitati si copiilor cu boli cronice care au nevoie de o atentie speciala.

Pentru a preveni problemele dentare care pot aparea la copii, copilul si familia sa sunt instruiti in domeniul sanatatii bucale si dentare si nutritie de catre medicul pedodont. Se efectueaza urmatoarele proceduri, care sunt practici de stomatologie pediatrica preventiva:

  • Etansant pentru fisuri: Este un material de umplere fluid care impiedica instalarea bacteriilor aici prin inchiderea santurilor adanci (fisura) de pe suprafata dintilor permanenti. Astfel, previne deteriorarea acestora.
  • Aplicatii cu fluor: Fluorul este substanta care intareste smaltul dintilor. Astfel, contribuie la prevenirea cariilor dentare. Aplicarea fluorului este o metoda de protectie care ar trebui aplicata doar de medicul pedodont. Aplicarea profesionala a fluorului trebuie facuta de stomatolog la fiecare 6 luni.

In plus…

  • Cariile dentare: acizii produsi ca urmare a bacteriilor de pe dinti fermenteaza, reziduurile alimentare acumulate incep sa deterioreze tesuturile dure ale dintilor si apar cariile. Cariile sunt tratate cu diferite materiale de umplere. Cu toate acestea, tratamentul de canal poate fi necesar daca este necesar, in functie de nivelul de infectie.
  • Traumatisme dentare: Reprezinta una dintre cele mai frecvente si importante probleme la copii. Tratamentul se aplica tinand cont de varsta copilului, de gradul de traumatism rezultat in urma leziunii, de zona traumatismului si de tesuturile afectate.
  • Substituenti: In cazurile in care dintele de lapte este pierdut, se folosesc aparate numite substituenti pentru a proteja locul dintelui permanent care vine de jos. Pedodontia, care ocupa un loc important in stomatologie, impiedica dintii vecini sa se deplaseze spre spatiul format in timp. Astfel, previne posibilitatea ca dintele permanent sa fie ingropat sau sa iasa in alta parte. In acest fel, previne tulburarile ortodontice care pot aparea in viitor.

Cum se alege pedodontul?

Alegerea unui medic specializat in pedodontie Brasov pare a fi o sarcina foarte greu de indeplinit de catre parinti. Tocmai din acest motiv, pentru a nu fi stresati ca nu stiu ce pedodont sa aleaga, parintii intreaba dentistul familiei daca le poate face o recomandare. In mod norma, pot fi directionati catre unul dintre acesti specialisti.

Exista si parinti care doresc sa aleaga pedodontul potrivit pentru copiii lor pe cont propriu, fara a cere ajutorul dentistului familiei. Cu siguranta, si acesti parinti vor reusi sa faca o alegere in cele din urma.

De exemplu, trebuie ca parintii care cauta un specialist in pedodontie Brasov sa cunoasca optiunile disponibile. Apoi trebuie sa inceapa sa se informeze in legatura cu fiecare specialist.
In final, trebuie sa aleaga pedodontul in functie de feedback-ul acestuia venit din partea clientilor. Feedback-ul poate fi reflectat de recenziile online lasate de catre parintii pacientilor (pacientii fiind copii).

Pedodontul ar trebui ales si in functie de cunostintele si calificarile pe care le are, dar si in functie de diversi alti factori.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Ce tipuri de detergent dezinfectant instrumentar exista? Un detergent dezinfectant instrumentar poate fi deosebit de …

Close