Care sunt cele mai comune probleme ale unei instalatii electrice?
Primavara si vara sunt anotimpuri comune pentru renovarea locuintei, iar atunci pot fi efectuate si remerierile problemelor aparute la instalatii electrice. In viata de zi cu zi se pot intampla diverse lucruri, iar instalatia electrica poate fi afectata.
Inainte de a discuta despre cauzele comune ale problemelor de la instalatia electrica, este important sa cunoasteti cateva detalii.
Problemele instalatiei electrice va pot costa bani, batai de cap si chiar un incendiu care poate fi provocat de un scurt circuit electric. Daunele pot fi extrem de mari, si din pacate un incendiu provocat de un scurt circuit electric poate chiar sa va coste viata.
De aceea, in momentul in care luati legatura cu o firma care sa remedieze problema, trebuie sa va asigurati ca aceasta este autorizata ANRE.
Alegeti de asemenea o firma care are experienta si personal calificat in care sa aveti cu adevarat incredere ca poate sa remedieze orice problema, fara a va pune viata sau locuinta in pericol.
Probleme comune la instalatii electrice
Acum, este timpul sa discutam putin despre cele mai comune probleme care ar putea sa afecteze Instalatii Electrice.
1. Cablaj nesigur
Daca capsele care tin cablul in pozitie sunt impinse prea strans in jurul firului, blocandu-l in pozitie pe grinda sau bolt, pot aparea daune grave, inclusiv defectarea firului in sine. Acest lucru poate duce la incendii electrice si probleme cu iluminatul sau aparatele alimentate prin acest cablaj.
2. Probleme legate de dimensiunea cablajului
Folosirea unui tip sau a unei dimensiuni gresite de fir poate provoca supraincalzire, deoarece firul transporta mai mult curent decat a fost construit pentru a rezista.
In cele mai multe cazuri, cu cat firul este mai gros, cu atat mai mult curent poate transporta in siguranta. Daca firele dvs. se simt calde, problemele de dimensionare pot fi cauza.
3. Lungime necorespunzatoare a firului
Pentru a crea o conexiune electrica durabila, firele trebuie dezlipite pentru a dezvalui miezul lor metalic. Lungimea firului care poate fi dezlipit in mod legal este supusa reglementarilor de cod, iar decuparea incorecta a firului poate cauza sparturi pe metal care intrerup conexiunile sau provoaca scurtcircuite. Se recomanda cel putin sase inci pentru a permite manipularea in cutia de iesire.
4. Cablaj neprotejat
Instalatii Electrice – Cablajul se poate deteriora daca este lasat neacoperit si expus la schimbari dure de vreme sau la manipulare. Din acest motiv, o problema comuna pentru proprietarii de case in special este cutia de alimentare neacoperita, situata in exteriorul casei. Remedierea este simpla.
Achizitionati si instalati o cutie de alimentare specifica pentru exterior pentru a va asigura ca cablurile dvs. electrice sunt sigure.
5. Conexiuni electrice
Conexiunile electrice stranse sunt un factor major in lucrarile de cablare sigure. Conexiunile slabite pot provoca supraincalzire si scurt circuite, ceea ce poate duce la incendii si vatamari corporale.
Un electrician experimentat va putea alege un conector care se potriveste firelor si aliniaza capetele fiecaruia cu urmatorul, ajutandu-va sa evitati conexiunile taiate, indoite sau rasucite.
De retinut este ca problemele la instalatii electrice care apar in timpul instalarii sunt adesea cele mai simple de reparat si unele dintre cele mai periculoase daca sunt omise.
Luati in considerare sa sunati un electrician autorizat sau o firma de specialitate, pentru a trimite la fata locului un electrician sau o echipa de electricieni pentru a interveni cat mai rapid posibil.