duminică , iulie 14 2024
Home / Diverse / Machete Auto

Machete Auto

Ce trebuie sa stim despre machete auto turnate sub presiune?

Chiar daca timpul a trecut peste multi adulti din zilele noastre, acestia detin inca machete auto. Unii dintre adultii zilelor noastre, care au copilarit in anii 1980 – 1990 sau la inceputul anilor 2000 erau fascinati de machetele auto.

Nu au renuntat la aceste jucarii nici acum, odata cu trecerea timpului. Despre aceste jucarii vom discuta in randurile de mai jos, si va vom explica procesul prin care acestea sunt facute.

Machete auto: turnarea sub presiune

Turnarea sub presiune este una dintre cele mai flexibile si inovatoare tehnici de fabricatie pentru fabricarea pieselor metalice.

Machete AutoMai multe componente pentru angrenaje, incuietori, piese de automobile si motociclete sau machete auto sunt fabricate prin turnare sub presiune. Daca alegeti procesul de turnare sub presiune pentru aplicatiile dvs., cel mai bine este sa ii cunoasteti in prealabil avantajele si dezavantajele.

Turnarea sub presiune este un proces de fabricatie care implica metale si aliaje topite intr-o matrita de otel in conditii extreme de temperatura si presiune pentru a crea forma dorita.

Procesul de turnare sub presiune este destul de similar cu cel al turnarii prin injectie a plasticului. Cu toate acestea, este utilizat in principal pentru utilizari de metale neferoase cu puncte de topire scazute si fluiditate ridicata, cum ar fi aluminiu, zinc, cupru, magneziu etc.

Exista doua tipuri de masini pentru turnare sub presiune, masina de turnare sub presiune cu camera calda si rece.

O masina de turnat cu camera fierbinte are un cuptor incorporat care incalzeste metalul intr-o stare topit inainte de a-l transfera in matrite pentru modelare, ceea ce poate accelera productia ciclica. In schimb, in ​​masina cu camera rece, incalzirea metalelor are loc intr-un cuptor separat.

Masina cu camera fierbinte toarna aliaje metalice cu puncte de topire scazute, cum ar fi zincul, cuprul si plumbul.

Pe de alta parte, masina cu camera rece este preferata pentru metale cu temperaturi ridicate de topire si rezistenta la coroziune. Prin urmare, materialul pe care il alegeti pentru proces determina ce masina sa utilizati.

Avantaje si dezavantaje ale turnarii sub presiune

Procedura de turnare sub presiune este folosita pentru a confectiona machete auto. Aceasta are atat avantaje cat si dezavantaje.

Turnarea sub presiune din Aluminu poate produce componente de forma complexa si usoare, dar cu un raport excelent rezistenta-greutate, oferindu-i un avantaj fata de alte piese turnate din metal si piese turnate. Piesele de turnare sub presiune cu aliaje de aluminiu pot avea o grosime de pana la 0,5 mm; grosimea peretelui pieselor turnate din zinc poate fi chiar si de pana la 0,3 mm.

Produsele de turnare sub presiune au proprietati mecanice excelente. Pe masura ce metalul lichid se solidifica la presiune ridicata, produsul pare a fi fin, compact si cristalin. Piesele obtinute prin turnare sub presiune, iar aici includem si machete auto, sunt rigide cu duritate si rezistenta ridicate. De asemenea, au durabilitate imbunatatita si conductivitate ridicata.

Turnarea sub presiune produce piese cu durabilitate ridicata si precizie dimensionala. Chiar si atunci cand sunt expuse la conditii dure, piesele isi pastreaza precizia dimensionala in timp.

Ca urmare…

Turnarea sub presiune este utilizata la fabricarea de parti complexe si interne ale masinilor care necesita standarde inalte de precizie si acuratete.

Aceste machete auto turnate sub presiune au o suprafata cristalina neteda, consistenta. In plus, raportul lor calitate – pret este unul super atractiv.

Dar, cu toate acestea, pot exista si dezavantaje. In general, turnarea sub presiune este perfecta pentru metale neferoase cu puncte de topire mai mici decat aliajele de metale feroase. Cu toate acestea, procesul accepta aliaje feroase precum fierul si otelul.

Metalele feroase au puncte de topire foarte ridicate si rezistenta scazuta la coroziune, ceea ce duce la o durata de viata scazuta a matritei. Prin urmare, producatorii aleg intotdeauna aliaje de metale neferoase pentru turnarea sub presiune.

In plus, turnarea metalelor feroase vine cu multa complexitate si mai multe complicatii neprevazute. In consecinta, producatorii tin de metale neferoase doar pentru operatiunile de turnare sub presiune.

Check Also

Sisteme de Detectie si Efractie Brasov

Sisteme de Detectie si Efractie Brasov

Avantajele instalarii unor sisteme de detectie si efractie Brasov Multi proprietari de locuinte iau in …

Close